Самият руски президент Владимир Путин дава заповеди на генералите, които са на бойното поле в Украйна, което намеква за неефективната структура на командването в Русия.

Това беше докладвано в коментара на CNN от два източника, информирани за данните от американското и западното разузнаване, цитирани от Униан.

Съществуват и сериозни несъответствия между руските военни лидери, които се опитват да се споразумеят как да съсредоточат усилията си за укрепване на отбранителните линии.

Въпреки изявленията на Русия за прехвърлянето на резерви на североизток, Москва все пак избра Юга, където и украинската офанзива също продължава.

Във военното ръководство на Руската федерация вече имаше пренареждания в отговор на провал в близост до Харков, но според източниците на публикацията структурата на командването стана още по -хаотична, отколкото беше преди.

Дори и Русия да успее да овладее силите, това ще бъде ограничено от контраатаката на въоръжените сили на Украйна.
Според Майкъл Кофман, експерт в мозъчния тръст CNA, Русия, предвид постоянните си проблеми с линиите за доставки, комуникациите и морала, не е в състояние бързо да прехвърли нови резерви на бойното поле като част от мобилизацията, обявена от Путин.

„Частичното мобилизиране вероятно няма да повлияе на бойното поле през следващите няколко месеца, но може да увеличи способността на Русия да издържи тази война, въпреки че няма да промени изхода й“, каза той.

Руските провали в планирането, комуникациите и логистиката се влошиха още повече след отстъплението от Харковска област.

На 21 септември Путин обяви частична мобилизация в Русия - предимно специалисти с боен опит до 300 хиляди души.

Освен това медиите, обръщайки внимание на факта, че постановлението на руския президент непубликувано за обществеността може да позволи на ръководството на Руската федерация да мобилизира до 1 милион души.

В същото време западните експерти се съмняват в способността на руските въоръжени сили да приемат, обучават и осигуряват поне първоначално обявения брой новобранци.

Анализаторите смятат, че мобилизацията в Русия демонстрира сложната позиция на нашествениците на бойното поле, тъй като тя съвпадна с военното поражение на въоръжените сили на РФ край Харков, а също така не пречи на контраатаките на въоръжените сили на Украйна в близко бъдеще.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук