Да надникнем в менюто на кралската сватба: От скариди и пушена сьомга до агнешки крокети и шампанско
В залата за приеми на замъка Уиндзор се организира тържество за 600 гости, което започна след официалната част от сватбата на британския принц Хари и американската актриса Меган Маркъл. Това съобщава Sky News.
Гостите могат да избират от обширно меню. То включва, наред с други неща, скариди, пушена сьомга, крокети с агнешко месо, печени зеленчуци, аспержи и панакота от грах с печени яйца от пъдпъдъци. Предлага се също ризото, пилешко рагу с гъби и свинско с ябълки. Това е съпроводено със сладки макарони с шампанско и тарталети с цитрусов крем.
Сватбеното тържество бе подготвено от екип от 25 готвачи, водени от главния готвач на кралското семейство Марк Фланаган. Според съобщенията в медиите Хари и Меган са участвали в изготвянето на менюто и са следвали хода на подготовката на банкета.
Вечерта принц Чарлз планира да организира още един банкет за 200 близки приятели и приятели на двойката. Приемът ще се проведе в местната резиденция на кралското семейство.
Превод: БЛИЦ