Животът е твърде кратък и за съжаление го осъзнаваме в най-кризисните момент. Това е разбрал съвсем скоро и Дан Касиди от британския град Акрингтън.
 
Животът на младия мъж се преобърнал на 180 градуса на барбекю с приятели през 2016 г. Внезапно Дан се почувствал зле, а в следващия момент разбрал, че не може да стане. В краката си усеща пронизваща болка. Следващия ден лекарите установили, че има левкемия и започнало лечението му.

Младежът трябвало да се подложи на химиотерапия, която да прочисти кръвта му, но получил кръвоизлив в мозъка и бил поставен в изкуствена кома.По някакво чудо, младият мъж успял да оцелее. Преминал през мозъчна операция, инсулт, химио и лъчева терапия, а след това и трансплантация на стволови клетки.Заболяването му отстъпило и Дан бил пуснат у дома. Именно тогава той осъзнал колко е важно да успее. И да се ожени за любовта на живота си Дарси, която обичал от най-ранна възраст и с която са заедно 10 години, пише LancsLive.

"Излязох от болницата и си казах: Животът е толкова кратък”, споделя той.Решен да не губи повече време, Дан направил предложение на любимата си. Но съдбата отново си направила лоша шега с него и коварната болест се върнала с пълна сила в живота на британеца. Медиците съобщили на Дан най-страшното нещо – оставали му не повече от 12 месеца живот.

Дан и Дарси разбрали, че нямат никакво време за губене и веднага се оженили. Сега двамата живеят за мига, без да правят планове за бъдещето. Ценят всеки миг и бързат да се насладят на всяка минута, в която са заедно.

Младоженците искат повече хора да научат за опасната болест и да ги провокират да станат донори на стволови клетки, които могат да удължат или спасят нечий живот.

Превод: БЛИЦ