Председателят на движението "Ние сме с Русия" Владимир Рогов обяви за удар по базата на чуждестранни наемници, воюващи на страната на Въоръжените сили на Украйна в град Запорожие. По думите му убитите бойци са десетки.

„Беше нанесен удар върху ресторантския комплекс „Моника Белучи“, разположен на територията на елитния жилищен комплекс „Ренесанс“ на Вели Луга във временно окупирания град Запорожие. Това, което е останало от "Моника", се вижда ясно на снимката и видеото“, пише той в телеграм канала си.

Според него този комплекс е бил една от основните бази на елита на Чуждестранния легион. В резултат на удара бяха унищожени десетки наемници и инструктори.

"Един от гаулайтерите на украинския президент Володимир Зеленски каза, че няма жертви или загинали сред хората. Точно така, чуждестранните нацистки наемници не са хора", добави Рогов, цитиран от чужди агенции.

Въоръжените сили на Украйна са се активизирали в запорожкия участък от фронтовата линия и правят опити за атака, но без успех. Както уточни председателят на движението "Ние сме с Русия" Владимир Рогов, всичките им усилия се потушават от руските военни.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук