Един от най-активните спамъри в света е застрашен от десетки години затвор. Става дума за 36-годишния Майкъл Пърсууд. Той е съден в щата Аризона, където обвинението разполага с доказателства, че той е разпространил над милион нежелани писма до потребители в САЩ и други страни.
Незаконната си дейност Персууд е извършвал от името на калифорнийската фирма Impact Media LLC. Използвал е псевдоними като Майкъл Прескот, Майкъл Пиърсън и Джеф Мартинес, съобщи Chicago Suntimes, цитирана от technews.bg. В периода от 2012 до 2015 г. той е изпращал спам имейли от множество IP адреси и домейни по най-малко 9 мрежи, включително няколко сървъра в Чикаго.

За всяка продажба на продукт чрез нежеланите писма Пърсууд е получавал комисионна. Срещу него са повдигнати десетки обвинения за различни престъпления, между които телефонни измами и отнемане на компютри. Всяко от обвиненията може да му коства до 20 години лишаване от свобода. Пърсууд попадна в полезрението на антиспам организацията Spamhaus, която го постави на осмо място в списъка с най-изявените спамъри в света. Самият той отрича, че дейността му е незаконна.