Пандемията на коронавируса е най-острият и належащ проблем в момента. В борбата срещу нея се включиха хора от различни професии, а най-известният диетолог в света Пиер Дюкан не остана настрана: в интервю, цитирано от Glas.bg,  експертът даде няколко съвета как да предпазите тялото си от коронавирус.

"Единственият съвет, който мога да дам и който самият аз категорично следвам, е спазването на класическите бариерни жестове. Приемам витамин С всеки ден: един грам сутрин, два грама, когато инфекцията циркулира интензивно или имам съмнения относно хората, с които съм контактувал. Три грама при първите симптоми на настинка - каза Пиер Дюкан.

Диетологът отбеляза, че когато се появят първите подозрителни симптоми, той сяда пред вентилаторна печка с картонена защита пред лицето си. В картона се изрязва дупка, за да може въздухът да влезе в носа и устата. Експертът диша така четири минути. Факт е, че топлината, преминаваща през носа и устата, надвишава 60 градуса, което може да спре вирусите в самото начало на заболяването.

"От края на лятото приемам витамин D, който доказа своята неоспорима роля за укрепване на имунната система", добави Пиер Дюкан.