"Дисни" цензурира целувка между жени в новия „Междузвездни войни”, а новината бе посрещната с противоречиви и доста колоритни реакции в социалната мрежа.

Докато едни осъждат подобно поведение в касовата лента, други се забавляват на видяното. Компанията пък отряза сцената на кратки ласки между две жени в сингапурската версия на последния и финален епизод от "Възходът на Скайуокър".


Това е първата еднополова целувка в историята на сагата. Тя обаче беше премахната от версията, разпространявана в града-държава.
От сингапурския медиен регулатор става ясно, че продуцентите са взели решението, за да не получи филмът по-високо ограничение за зрители.

Без въпросната сцена филмът ще бъде забранен за лица до 13 г. Все още не е ясно дали "Възходът на Скайуокър" е цензуриран и в други страни. Само се съобщава, че той вече е бил показан в Китай, но не и в Обединените арабски емирства.

Припомняме, че филмът "Планината Броукбек", който разказва за двама гейове каубои, беше излъчен без цензура в Сингапур през 2006 г. Поставеното му възрастово ограничение беше 21 г.