Украински партизани разбраха какво е местоположението на високопоставени руски командири. Информацията дошла благодарение на „финансова стимулация“ насочена към руски офицери, твърди УНИАН.

Атаката на украинските въоръжени сили срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол на 22 септември, която доведе до ликвидирането на командващия руския черноморски флот адмирал Виктор Соколов, беше подготвена от недоволни руски офицери, твърди изданието.

Ключовата информация партизаните са получили от руски офицери, на които са платили значителна сума.

„Неспособността на Москва да плати навреме на военния си персонал изигра ключова роля в опустошителната ракетна атака миналата седмица срещу щаба на руския Черноморски флот“, отбелязва изданието.

Кримското партизанско движение ATESH  твърди, че именно забавените плащания към руската армия поставят военните в трудно положение. Според тях „предателите“ мислят, че „войната е престъпна и трябва да бъде спряна“.

От организацията не уточняват какъв е размерът на финансовата стимулация на руските офицери, но признават, че сумата е достатъчно голяма, че военните да поемат риск.

БЛИЦ припомня, че на 22 септември окупационните власти съобщиха за ракетен удар по щаба на руския Черноморски флот в Севастопол.

На 25 септември Силите за специални операции разказаха за последствията от атаката срещу щаба. Беше отбелязано, че след разгрома на щаба на руския Черноморски флот  са ликвидирани 34 офицери , сред които и командирът на Черноморския флот. Други 105 руснаци са ранени, а сградата на щаба не подлежи на ремонт.

Превод и редакция БЛИЦ 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук