Будапеща се е превърнала в атрактивна туристическа дестинация за еротични приключения в Европа. Ергенско парти на група британци там, обаче, приключи със зловеща смърт, обвита в мистерия, съобщава „Сън”.
Кадифените завеси, закътаните сепарета и знойните танцьорки привличат множество посетители от Великобритания, принадлежащи най-вече към среднозаможната класа. Такава била и компанията на 36-годишния Пол Буш от Уеймът, която избрала Будапеща за ергенско парти.
 

Буш бил открит мъртъв на стълбище в стриптийз клуб в унгарската столица. Вратът му бил счупен, а панталоните му били смъкнати до глезените. Обувките и чорапите му били свалени, телефонът и портфейлът му липсвали.
 
Първоначално местната полиция обявила случая за инцидент и прекратила разследването. Британските власти, обаче, не приели решението. Бившият началник в полицията в Будапеща Тибор Теплан заяви, че най-вероятно става дума за грабеж, който прераснал в убийство.
 
Той отправя и препоръки за безопасност към участниците в ергенски партита: „Участниците трябва да се движат заедно и да следят кой къде е. Не се разделяйте, дори някой да си избере жена. Когато видите, че някой от компанията е много пиян, трябва да го приберете вкъщи. Много пияните са потенциална мишена. Ако видите една или две жени, опитващи се да подмамят мъж да се отдели от групата, той трябва да настоява да остане. И ако жена му купи и донесе питие, това е лош знак и е подозрително. Трябва да се пие от бутилка, която е отворена пред очите ви”.
 
Британските медии използват трагичния инцидент, за да предупредят туристите за „тъмната страна” на нощния живот в Будапеща. Някои наричат унгарската столица „Банкок в Европа”, а друг перифразират известното мото за Лас Вегас на „каквото се случва в Будапеща, остава в Будапеща”. 

Превод: БЛИЦ