На всички хора е свойствено желанието да доживеят до дълбока старост. Човечеството си задава въпроси за продължителността на живота на хората.

Най-старият жител на Китай

В китайската история се споменава за човек на име Лий Цинюн. Този човек е живял много дълго време и според историята на Китай той е доживявал до преклонната възраст от 256 години. В началото на миналия век, журналистите от "Ню Йорк Таймс", докато проучвали някои исторически ценни документи за империята на Китай, разкрили интересна документация, потвърждаваща информацията за дълголетника Цинюн.Колкото и да е странно, информацията била потвърдена от поздравителни писма по случай 150-годишнината и 200-годишнината на Лий Цинюн. Открити са и хора, които твърдят, че техните прадеди са се познавали с дълголетника.

Животът на Лий ЦинюнКато дете Лий Цингюн е бил обучен в билкарството. Той събирал онези видове билки, които имали способността да увеличават продължителността на живота на човешкия организъм. Самият Лий спазвал билкова диета.

Диетата му била допълнена от различни горски плодове, смес от разнообразни билки и вино. Той прекарал много време в пътуване. Цинюн се занимавал с производство и продажба на билкови препарати и лекарства. На 71 г. служил в китайската армия като учител по бойно изкуство. Историята разказва, че Лий е бил добър и отзивчив. През живота си той е бил женен двадесет и три пъти и има двеста деца.Още един дълголетник

Учениците на Цинюн са твърдели, че Лий се е познавал с китаец, който вече бил на петстотин години. Такава възраст за живота на хората е изумителна и фантастична. Именно от този петстотингодишен мъж Лий научил гимнастика за правилно дишане и билково хранене. Лий Цинюн твърдял, че човек може да живее вечно.

Тайната на дълголетието

Хармонията и спокойствието, съчетани с билкови хранителни и дихателни практики - това е тайната на дългия живот на Лий Цинюн.