Лекарката хирург Корнелия Григс от обхванатия от епидемията от коронавирус Ню Йорк, ежедневно разказва на 15 хиляди последователи в Twitter за тежките си работни дни.

Тя стана популярна съвсем наскоро, когато публикува статия в New York Times за работата на лекарите в авангарда на борбата с коварния COVID-19. Заедно с колегите си Григс се бори за живота на пациентите, прекарвайки изтощаващи часове на работа. И въпреки средствата за защита, жената много се страхува да не се зарази.Преди дни Корнелия е оставила в Twitter кратко обръщение към малките си деца в случай на трагедия. Тя отбелязва, че синът и дъщеря й едва ли биха я разпознали в медицинската й екипировка.

"Децата ми са твърде малки, за да го прочетат сега. Те едва ли ме разпознават в защитния костюм. Но ако ме загубят поради коронавируса, искам да знаят: майка им се е опитвала с всички сили да си свърши добре работата", написа лекарката.


  Тя добавя към своя туит хаштага #GetMePPE, което означава „дайте ми лични предпазни средства“. По този начин тя се е опитала да привлече вниманието към острия недостиг на тези средства в болниците, където лекарите директно взаимодействат със заразени от COVID-19.

Това трогателно съобщение стана популярно за броени часове и набра над 600 хиляди харесвания, 130 хиляди споделяния и повече от 9000 коментара.

По-рано в статията си за New York Times Корнелия Григс разкри ужасните условия, при които лекарите са принудени да работят, като имат голяма нужда от защитни костюми.

Превод и редакция: БЛИЦ