4-годишно момче от Сан Антонио е останало кръгъл сирак, след като загубило и двамата си родители от COVID-19. „Той беше зеницата на окото им“, заявила е Марги Брайънт, леля на малкото момче.

Райдън Гонзалес е загубил и двамата си родители Адан Гонзалес и Марая Салинас.

Брайънт, която живее в Перланд, е разказала пред ABC13, че Адан се е заразил с вируса през юни, докато се е обучавал на нова работа. Той е дал положителен резултат на 3 юни, хоспитализиран е на 9 юни и е починал в болница в Сан Антонио на 26 юни.„Тя нямаше никакви симптоми. Нито задух, нито кашлица. Нищо“, разказала е лелята на малкото момче за майка му.

„Контактът беше много, много ограничен. В самия край, когато медицинските сестри помислиха, че тя може и да не се възстанови, й беше позволено да се чуе по FaceTime с детето", казал е чичото на Марая, Хари Вагнер.

Според информацията от семейството,  Марая е била твърдо решена да стане предучилищна учителка и да се съсредоточи върху сина си Райдън.Но в началото на октомври тя изпитва внезапна поява на симптоми у дома. Откарана е по спешност в болницата, където здравето й бързо се влошава.

„Отиде си за 12 часа“, разказва Брайънт. Марая, едва 29-годишна, умира 102 дни след нейния съпруг, който беше на 33. Положителният тест за COVID-19 идва едва след смъртта й.„Това не е шега. Не е фалшива новина, заявил е Вагнер. - Другата страна на всичко това е болезненото страдание на останалите членове на семейството, особено в тази ситуация, когато става въпрос за 4-годишно дете“, каза Вагнер.

Членовете на семейството са заедно с малкото момче, за да го подкрепят и правят подготовка за постоянно настойничество.Източник: bg-voice.com