Популярният фолк-певец Александър Вуксанович, известен като Аца Лукас, е бил ранен снощи при стрелба на паркинга пред входа на сградата, в която живее в Нови Белград.
Той е откаран в спешния център, няма опасност за живота му, пише “Вечерне новости”. По неофициална информация нападателят, чиято самоличност засега не е установена, е стрелял два пъти срещу Лукас в момента, в който той се е качвал в джипа си “Порше Кайен”. Единият куршум е попаднал в дясното му бедро. При инцидента не е имало очевидци. Раненият певец е побягнал и е влязъл във входа на сградата. Там е останал заедно с двама съседи, излезли да видят какво става, до идването на полицията и Бърза помощ. През това време стрелецът е избягал. “Забелязах едно момче да се мотае около входа малко преди стрелбата. Беше с качулка на главата. След няколко минути се чуха изстрели, слязох долу и видях ранения Аца”, казва единият от съседите.
Скандалният певец Аца Лукас е известен от 90-те години. Познат е като безкомпромисен събеседник, не си държи езика зад зъбите, не обръща вниманието на слуховете. За него се говори, че е свързан с белградския подземен свят. Няколко години отсъстваше от сцената, както се говореше, заради проблеми с наркотиците и хазарта. По време на операцията “Сабя” през 2003 г. беше арестуван и осъден на четири месеца затвор за незаконно притежание на оръжие. /БЛИЦ