Един от най-прочутите и така и не разкрит сериен убиец в Лондон – Джак Изкормвача изобщо не е съществувал, той е измислица на журналистите. Този неочакван извод прави известният британски историк професор Андрю Кук.
Въз основа на нови документи, открити от него в архива на лондонската полиция, Кук е установил, че ужасяващият Джак Изкормвача, на когото се приписва убийството на 5 до 11 жени през 1888 г. в източните райони на британската столица, изобщо не е съществувал в действителност. Историкът твърди, че серийният убиец е бил “изобретен” от тогавашния лондонски вестник “Стар”, чийто тираж през онази година скача многократно и вестникът получава огромни печалби. В пика на всеобщата паника по повод на Джак Изкормвача денонощно са били издавани до 232 000 екземпляра от този вестник. Дори и те обаче се оказвали недостатъчни.
В архива на полицията Андрю Кук е намерил документи, свидетелстващи, че поне първите две от жертвите, приписвани на Джак Изкормвача, нямат никакво отношение към него, посочва ИТАР-ТАСС. /БЛИЦ