При обиска на къщата в Белград, в която живее Сретен Йоцич, известен като Йоца Амстердам, в понеделник полицията е иззела джип с българска регистрация. Това съобщава Хаджи Драган Антич, бивш генерален директор на сръбския вестник “Политика”, който е бил свидетел на ареста на Сретен Йоцич.
Хаджи Антич каза още за сръбския вестник “Правда”, че при обиска в наетата от Йоцич къща на улица Толстоева 33 в Белград полицията не е открила никакво оръжие.

“Иззеха два компютъра, един лаптоп, три или четири мобилни телефона, които са на синовете му, детските международни паспорти, някакви документи, свързани с дейността на Йоцич около приватизацията и търгове и ключовете от три автомобила, които след това бяха прибрани от паяк. В къщата нямаше никакво оръжие”, каза Хаджи Антич.

Конфискуваните автомобили – джип “Лексус” с българска регистрация, джип “Гранд Чероки” и “Ауди А8”, както каза Хаджи Антич, не са собственост на Сретен Йоцич. “Тези автомобили не са негови, а са на негови приятели. Нито една кола не се води на негово име, той дори не може да кара. Както ни беше казано, автомобилите са откарани в полицейски участък, за да се установи дали в тях има оръжие и след това щели да бъдат върнати”, разказа още Хаджи Драган Антич.

Той допълни, че през шестте часа, колкото е продължил обискът в къщата, от 15 ч. до 21 ч., е било проверено щателно всяко помещение, включително и тези, които Йоцич не използва. “Полицията претърси щателно всичко, включително и трите помещения, които Йоцич не използва. Това са лични помещения на Миряна Маркович, в които има нейни неща /Миряна Маркович е съпруга на вече покойния Слободан Милошевич, от която се смята, че Йоцич е наел къщата на улица Толстоева-бел.ред./. Казах на полицията за това, но те все пак провериха и тези помещения, но не взеха нищо от тях”, обяснява Хаджи Антич. Той казва, че когато полицаите дошли и започнали обиска, той е бил при Йоцич на кафе. /БЛИЦ