Австрийският вестник “Курир” пише на първата си страница, че 87-годишната Лиза Ланет е родила през 1945 г. син от нито повече, нито по-малко – убития през 1963 г. американски президент Джон Кенеди. Ланет, родена 1921 г. в Хинтербрюл край Виена като Елизабет Хортенау, отива в Америка, където живее и днес, през 1938 г. заедно с майка си.
Според вестника тази танцьорка, актриса и търговка на недвижими имоти е имала в края на Втората световна война връзка с Кенеди, от която се ражда синът им Тони. 63-годишният днес мъж живее в Калифорния, преди да се пенсионира, е работел като търговец на произведения на изкуството. По думите на майка му, когато забременяла, Кенеди й предлагал да се оженят, но тогава тя не била готова да сложи край на “красивия си и свободен живот”. “По онова време изобщо не мислех за брак”, казва Лиза Ланет, която вече има зад гърба си 6 брака.
Тони “Антонио” Болер разказва за необичайната любовна история на майка си пред “Курир”: “Когато бях малък, майка ми ми каза, че нейният първи съпруг Хуан дел Пуерто е моят баща. Съмнявах се в това, защото Хуан беше мексиканец и изглеждаше като истински мексиканец, за разлика от мен. Преди 30 години ми призна, че всъщност Джон Кенеди е моят баща. И тогава ми разказа как са се запознали и как тя се е влюбила в него”.
Разказът на Тони за бащинството на Кенеди не може да бъде проверен, тъй като не може да бъде направен ДНК анализ за установяване на бащинство, пише “Курир”, цитиран от “Вечерни лист”. /БЛИЦ