Бившият президент на САЩ Джордж Буш е отказал предложената му работа като консултант в магазин за стоки за дома в Далас, съобщи Би Би Си.
Работата като консултант в магазина, намиращ се в Далас, където Джордж Буш и съпругата му Лора си купиха къща в края на миналата година, беше предложена на бившия президент от собственика на мрежата магазини Elliott*s Hardware Кайл Уолтърс.
Предложението беше отправено в писмо, публикувано на официалния сайт на магазина, както и в един от най-големите вестници в Далас. По думите на Уолтърс бившият държавен глава на САЩ “е превъзходен кандидат за тази длъжност”, тъй като има “богат опит в работата в семеен бизнес, както и навици, придобити в резултат на общуването с представители на чужди държави”.
В писмото се изтъква още, че новата работа няма да е толкова напрегната за Буш като предишната му, а също така, че непълният работен ден ще му позволи да се занимава и с писането на планираните мемоари. Като предимства на новата работа са посочени и познанството с интересни хора, място за паркиране за охраната на Буш и постоянно намаление за всички стоки, които се продават в магазина.
Би Би Си посочва, че преди да вземе окончателно решение, Джордж Буш лично е посетил Elliott*s Hardware. От магазина връчили на Буш бадж на продавач, на който освен името на магазина била написана една-единствена буква – W. Бившият американски президент останал в магазина около час, разговаряйки с клиентите и накрая дори си купил някои дребни неща, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ