Политическите афери често вдъхновяват създаването на филми, книги и театрални постановки. Така и един от най-шумните политически скандали, подправен със сексуален елемент – “Бил Клинтън–Моника Люински”, скоро ще бъде пресъздаден на екрана. Филмът ще се казва "The Special Relationship".
Аферата “Люински – Клинтън” разтърси не само американското общество, но и целият свят с нетърпение очакваше развитието на ситуацията в Белия дом.
В ролята на бившия американски президент Бил Клинтън ще бъде Денис Куейд, а ролята на съпругата му Хилари Клинтън ще изиграе Джулиан Мур. Най-интересната роля, естествено тази на Моника Люински, е дадена на Джулия Робъртс. Питър Морган се е заел с режисурата.
Очаква се "The Special Relationship" да предизвика силен интерес поради темата, която се основава на действителни събития. Освен за личните проблеми на бившия президент и бившата първа дама във филма ще става дума и за политическите отношения с британския премиер Тони Блеър - в ролята Майкъл Шийн, посочва Index.hr. /БЛИЦ