Вече повече от десетилетие Apple е на върха на технологичния свят и е компанията, с която всички се сравняват. През последната около година обаче, Apple постепенно сякаш губи позции. Започна да регистрира и първите спадове на продажбите си. Според Питър Тийл, който е един от най-големите и известни инвеститори в Силициевата долина, това е само началото на залеза на Apple.

В интервю за в. New York Times, Тийл обяви, че ерата на Apple е приключила. "Потвърждавам. Знаем как изглежда един смартфон и какво може. Тим Кук (изпълнителен директор на Apple, бел.ред.) не е виновен, това просто е сфера, в която повече няма да има много иновации", коментира Тийл.

Той е известен като един от първите инвеститори на Facebook и днес има голямо участие в управлението на компанията. Той е и съосновател на множество други компании. През последните месеци привлече доста внимание и със силната си подкрепа за Доналд Тръмп, като в момента дори е и в неговия екип.

Тийл често коментира Apple и дълго време е един от привържениците на компанията. Въпреки това не се страхува да я критикува. През септември т.г. той обяви в Bloomberg, че Google ще е компанията, която ще надживее Facebook, Apple и Amazon.


Източник: Вести бг