Едва ли ще подарите такъв десерт на половинката ви за 14 февруари, освен ако... не сте японци (СНИМКА)

Чудите се къде да заведете половинката за 14 февруари? Ако празникът ви свари в Япония, то обърнете внимание на менюто на местен бар. Гвоздеят в десертите на ресторант „Дуранбар” на 12 февруари бяха гигантски водни буболечки, внос от Тайван. Заведението ги поднася с бита сметана, в торта и в коктейл.

Според някои клиенти всъщност е доста вкусно, а сблъсъкът с животинките им е помогнал дори да преодолеят страха си от тях.
На цена от 7 до 9 долара (1000 йени) може да опитате коктейл с буболечка, карамелизиран червей и червена боровинка.

Въпреки че насекомите са част от кухнята на много райони в Япония, те не се консумират често. Според ООН обаче прибавянето им към менюто ни е евтин и екологичен източник на протеини.