Ето как сварените яйца да станат по-вкусни и да се белят лесно
Тайната пред свой клиент разкрива жена, работеща в кафе, специализирано за закуска
Яйцата са една от най-популярните храни и поради ниската им цена може да си ги позволи всеки. В публикация в китайската преса се посочва, че има много начини приготвяне на яйца. Пърженето в тиган е един. Но ако искате да запазите колкото се може повече хранителната стойност на яйцата, поставете ги в тенджера и ги сварете.
Трябва обаче да се отбележи, че много хора правят грешката да варят яйца, като ги поставят директно в кипящата вода тенджерата. За да бъдат яйцата по-вкусни и нежни, а черупките лесно да се отлепят, е важно да се направи още една стъпка, съветва публикацията.
Авторът видял как жена да работи в кафене, специализирано за закуска, лесно бели черупките на яйца. Вкусът им също бил уникален. На въпрос каква е тайната отговорът бил, че първо яйцата трябва да бъдат оставени да киснат в студена вода за около десет минути. Така че, по време на варенето яйцата няма да се напукат и в резултат ще се окажат много нежни и приятни на вкус, освен ако не бъдат преварени.
Също така, след сваряването, не забравяйте да потопите отново яйцата в студена вода, за да помогнете за лесното отстраняване на черупките.