Съпругата на принц Хари Меган Маркъл гледа погребението на принц Филип от дома си в Лос Анджелис, след като не може да присъства лично. Това съобщиха източници, близки до херцогинята на Съсекс, предаде ДПА.

Траур на Острова! "Операция Форт Бридж" е в действие, а ковчегът на принц Филип.. НА ЖИВО

Съпругата на принц Хари се е надявала, че ще може да присъства на погребението, но заради напредналата й бременност е била посъветвана от лекаря си да не пътува.

Отговорът на кралица Елизабет II за решението на Меган бе повече от изненадващ.

Едва 30 души бяха допуснати на погребението заради строгите ограничения, наложени заради пандемията за погребенията във Великобритания.Принц Хари, който бе сам на погребението и носи и титлата херцог на Съсекс, сложи част от медалите си на траурния си цивилен костюм.Двамата братя Уилям и Хари съпроводиха дядо си в последния му път рамо през рамо, тъй като братовчедът им Питър - синът на принцеса Ан, е между тях. Кралицата се придвижи с лимузина.

Но Филип е искал погребението да покаже, че семейството е единно. Цялото семейство бе в костюми, а не в униформи, по желание на Филип. Всички медали обаче са на показ. Филип е бил светски човек и е обичал  живота, затова е държал да не са в униформи.


Имаше обаче спекулации,

че това решение е взето заради лишаването на принц Хари от всички почетни звания, след като се отказа от задълженията си към кралското семейство.

Кралицата седеше сама по време на поклонението.

Вероятно спазваше социална дистанция заради пандемията и даде пример дори в този тежък момент.Всички членове на семейството бяха пръснати из параклиса. А братята Уилям и Хари седяха в противоположни краища - Уилям бе със съпругата си Кейт, докато Хари - сам.

След като излязоха от параклиса, принцовете Хари и Уилям застанаха и вървяха един до друг на връщане към замъка Уиндзор. Заедно със съпругата на Уилям Кейт.

Не бе съобщено дали там ще има официален прием.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!