Германският канцлер Ангела Меркел се оказа пунктуационна до най-малката подробност по отношение на отпуската си. Тя има свои навици от години и не смята да се отклонява от тях. 

Дори и по отношение на облеклото. През лятото обикновено посещава италианските Алпи, любимият й регион там е Южен Тирол. Великденските празници прекарва на италианския остров Иския, тогава компания й прави нейният съпруг Йоахим Зауер. За италианските си пътешествия канцлерът използва почти като униформа едни и същи дрехи и то от години. Така, че там най-често може да я срещнете, облечена в бежов панталон и червена карирана риза.

Това облекло тя носи от години и очевидно няма намерение да измени на стила си. И тази година Меркел не изневери на навиците си и замина да почива в
Италия, където да се възстанови от пристъпите си на силен тремор."Няма да крия, че обичам дните, в които нищо не правя и мога да си доспя", признава Меркел. Медиите успяха да заснемат канцлера на Германия по време на почивката й това лято, където изглежда като съвсем обикновена туристка. Разбира се - отново в "униформата" на бежовия панталон и карираната риза. 

Превод БЛИЦ