Болнавата Ейми Уайнхаус напусна апартамента си в лондонския квартал Камдън за пръв път от две седмици с помощта на своя бодигард. Певицата изглеждаше зле и много несигурна, докато беше ескортирана от пазачите си до студио за записи в Лондон само две седмици, след като беше откарана в болница с автомобил на бърза помощ. Тя се появи за последен път извън апартамента си на 28 юли.
Ейми припадна и беше изнесена с носилка от дома си, след като баща й Мич се обади в спешното отделение на близката болница. Баща й твърди, че припадъкът се дължи на объркване на лекарствата, но по-късно заяви, че във водата й са били разтворени таблетки "Екстази". Тя беше изписана от болницата още на следващия ден и след завръщането си у дома е наблюдавана 24 часа в опит да бъде опазена от вредните си навици.

През юни певицата беше категорично предупредена от лекарите да спре наркотиците, ако иска да остане жива и й беше поставена диагноза за ранен стадий на емфизема. Малко след това обаче звездата беше видяна с цигара в устата.

Уайнхаус стана световно известна, след като пусна албума си *Back to Black* през 2006 г., но музиката и талантът й бяха засенчени от постоянните проблеми с наркотици и алкохол. През тази година тя беше разследвана от полицията, след като вестник публикува видеозапис, където тя пуши кокаин. През април тя беше предупредена от полицията за нападение, след като удари мъж по време на нощен купон. /Кафене.нет