Американското ФБР издирва двама хакери от Европа, за които твърди, че са участвали в интернет атаки срещу сайтове на компании за спътниково телевизионно оборудване, съобщи TechNews.bg.
ББС Нюз разкри, че става въпрос за британския гражданин Лий Грахам Уокър и немеца Аксел Гембъл. През 2003 година, с помощта на DoS атаки, двамата кибер престъпници са успели да извадят от строя интернет магазините на Rapid Satellite от Маями и Weaknees от Лос Анжелис.
Хакерите са обвинени в заговор и умишлено повреждане на компютърни системи. Възстановяването от атаката на единия от онлайн магазините е струвало 200 000 долара.
Уликите на ФБР водят и към други лица, свързани с инцидента. Джей Екуафни и Пол Ашли са набедени за поръчители на атаката срещу техните конкуренти-търговци на сателитно оборудване.
Уокър и Гембъл ги грозят до 15 години затвор, в случай, че бъдат признати за виновни. В момента двамата са на свобода. Гембъл вече е осъждан за създаване на бот мрежа за взлом на компютри с помощта на създаден от него вирус. /БЛИЦ