Паяк отшелник нападна Великобритания. Момиченце на пет годинки дори се е наложило да бъде хоспитализирано след ухапването от смъртоносното насекомо, което се среща най-често в източната част на САЩ. Малко преди това огромен паяк прати в болница друго дете на Острова. 

8-годишното детенце получило огромна дупка на ръката вследствие на ухапването. 


Photo published for Schoolgirl suffers suspected brown recluse spider bite

Историите на двете деца са сходни - появява се рана, която не изчезва, но става по-голяма. Кафявите паяци отшелници ловуват през нощта. Те са известни и като цигулка, заради маркировката на гърба им. Те имат мощна отрова, но според специалистите тези насекоми са "срамежливи" и и не са агресивни. Проблемът идва от това, че споделят една и съща площ с хората.

Те живеят в тъмните ъгли, под мебели, кутии и книги.  Ухапванията от тях често стават като пъпка или подутина, но може да доведат и до ужасяващи поражения, при които околната тъкан умира - некроза. Хоспитализираните деца във Великобритания са вдигнали и висока температура. 

Здравните власти съветват при ухапване в областта на устата, гърлото или близо до очите, веднага да се потърси помощ. Ако симптомите не изчезнат до няколко дни или се влошат, също трябва да се обърнете към специалисти. Обикновено се лекува с антибиотици. 

На размери достига 20-60 мм. Кафявите отшелници могат да хапят до около 8 минути с всичките си 8 крака. Отровата му удря право в бъбреците и причинява срив на организма. 

Източник: dailymail.co.uk