В новия филм на Гай Ричи със заглавието “Шерлок Холмс” прословутият детектив ще изпитва далеч не приятелска привързаност към своя компаньон доктор Уотсън. Това заяви в интервю за Si-Fi Wire актрисата Рейчъл Макадамс, която изпълнява ролята на Ирен Адлер.
“Това е нещо като любовна история. Аз играя само предполагаемия любовен интерес на Холмс. В действителност обаче това е Уотсън”, каза актрисата. Тя уточни, че изпълнителите на главните роли Робърт Дауни-младши и Джъд Лоу са великолепен дует на екрана. “Знам, че мнозина се отнасяха скептично към тази идея. Всеки има собствена представа как например трябва да изглежда Уотсън. Но Джъд Лоу се превъплъти прекрасно в този образ и двамата заедно изглеждат невероятно”, подчерта Макадамс.
ЛентаРу припомня, че сценарият на филма, дело на Антъни Пекхъм, се базира до голяма степен не на творбите на Артън Конан Дойл, а на графичните новели на Лайънъл Уиграм, в които се отделя значително повече внимание на таланта на Холмс, свързан с бойните изкуства, отколкото на дедукцията.
Главен противник на Холмс във филма ще бъде увлеченият по окултизма лорд Блекууд, в ролята – Марк Стронг. Филмът ще излезе на екран през ноември 2009 г. /БЛИЦ