Разведеният и безработен баща Вернер Б. се е опитал в събота в германското градче Берндорф да убие трите си деца, докато те спели при него, с удари с чук по главата. Трите деца са откарани в болница и съдбата им е неизвестна.
40-годишният мъж е признал, че е извършил престъплението. Той се обадил на властите и казал: “Убих децата си”. Спасителите веднага отишли на мястото и разбили вратата на къщата. И най-опитните спасители били със сълзи на очи от сцената, която видели.
7-годишната Катарина, 5-годишната Анна-Лена и 3-годишният Йонас били в леглата си с разбити глави в локви кръв. Така нареченият им баща просто ги оставил там, където им разбил главите.

Като мотив полуделият баща посочил липсата на перспектива и ситуацията в семейството.
Вернер Б. е от три години разведен с майката на децата си. Жената и децата отишли да живеят в градче на 30 км и мъжът не проявявал никакъв интерес към децата. Едва преди половин година, когато бившата му съпруга си намерила нов приятел, той се заинтересовал. Поради прояви на насилие майката сигнализирала социалните служби, но те не предприели нищо.
За щастие децата са оцелели при нападението. Няма опасност за живота на най-малкия Йонас, но двете му сестри все още се борят за живота си. Лекарите обаче са оптимисти.
Вервер Б. е задържан за опит за убийство, посочва Index.hr. /БЛИЦ