57-годишният германец Волфганг Крол се опита да продаде сградата на американското посолство в Рим, съобщиха медиите на Апенините.
Наподобяващата сценарий за италианска комедия одисея се разиграла, след като Крол предложил на бизнесмен от Монако срещу сумата от два милиона евро сградите на Via Veneto (американското посолство) и на седалището на ФАО на Via Aventino. Мошеникът, който бил добре известен на полицията в Германия, успял да прибере от клиента си преди време 650 000 евро за ексклузивните права върху продажбата на търговския център Porta di Roma в Буфалота и на магазина Auchan в Чезано Босконе, до Милано.
Според наблюдатели предприемчивият германец бил на път да се облагодетелства парично и от последната си бизнесодисея, ако не бил фактът, че в нея включил и сградата на американското посолство в Рим. Това породило съмнения у кандидат-клиента от Монако, който се обърнал към полицията. Известната като Palazzo Margherita сграда датира от края на XIX век и в миналото е била частна резиденция на принц Бонкомпани Лудовизи, а по-късно е била продадена на Савоите. Между 1901 и 1926 в нея е живяла кралица Маргерита.
Крол бил арестуван от властите във вила във Фреджене, до Рим, където се укривал при италианската си приятелка. Срещу Крол била издадена още преди време заповед за международно издирване, тъй като бил търсен в родината си заради многобройни измами срещу сънародници за стотици хиляди евро.
Германците дали парите си на Крол, който обещал да им продаде вили на езерото Гарда, предпочитано място в Италия за германските туристи.
Пред някои от клиентите си Крол се представял като високопоставен служител на италианското Вътрешно министерство, а пред други - като представител на банка, специализирана в бизнеса с имоти. /Pronto Sofia