Дори и да беше възможно биологически, германците не биха искали да бъдат вечно на този свят, като по-голяма част от тях предпочитат да умрат на 90-годишна възраст.
При младите хора в Германия на възраст между 14 и 29 години желанието за вечен живот е най-голямо. Колкото по-възрастни стават обаче германците, толкова по-малко желание имат те за живот.

Дори и при възрастовата група от 14 до 29 години само 20% искат да живеят вечно. На средна възраст стойностите падат до 10%, а само 3% от хората на над 60 дини имат желание да останат безсмъртни.

Като цяло всеки 10-ти германец иска да живее вечно. Това показва изследването на института за изследване на общественото мнение Емнид. Проучването е направено специално за списание “Reader´s Digest”. Само 2% от запитаните общо 1002-ма човека са отговорили, че искат да доживеят 300 години. Същата стойност важи за онези, които искат да умрат на 150 години.

И докато 8% от запитаните са посочили 110 години за своя пределна възраст, то мнозинството от 56% са дали своето предпочитание да умрат на 90 години. 16% дори мислят, че са им достатъчни само 70 години на този свят.

Любопитен факт е и, че запитаните от Западна Германия искат да живеят по-малко, отколкото тези от Източна Германия, където живеят доста от тези 21%, които искат да живеят вечно. /БЛИЦ