Нито кралица Елизабет Втора, нито съпругът й принц Филип, са участвали в разговори в кралското семейство, в които се е обсъждал цветът на кожата на сина на Меган Маркъл.

Това изрично уточни американската тв водеща Опра Уинфри, цитирана от Франс прес.

Принц Хари не пожела да уточни кой точно от кралското семейство е повдигнал въпроса. Но по думите на Уинфри, принцът е държал да изясни пред нея, че "не ставало въпрос нито за Нейно Величество, нито за нейния съпруг".

Това заяви Опра Уинфри в предаването на телевизионния канал Си Би Ес "Тази сутрин".

Меган Маркъл, която е метиска, заяви по-рано в интервю пред американската телевизионна водеща, че от кралското британско семейство били изразени притеснения относно възможния тъмен цвят на кожата на бебето й още по време на бременността й с Арчи, който ще навърши 2 години през май.

Междувременно припомняме, че тази сутрин и бившият прессекретар на британската кралица Чарлз Ансън отрече тя или съпругът й да са били част от расистки разговори.

„Думите на Меган няма как да са към кралицата или херцогът на Единбург. Остават само още двама членове на кралското семейство“, уточнява днес Уинфри.

„Двамата, които остават са бащата на Хари – принц Чарлз или брат му принц Уилям или техните съпруги. Това е доста сериозно“, уточни тя и добави, че Меган и Хари през цялото време са защитавали Елизабет Втора.

По думите й цялото интервю е продължило 3 часа и 20 минути и е редактирано до час и 25 минути за излъчването в САЩ.

БЛИЦ припомня, че в емоционалното интервю Меган призна, че Кейт Мидълтън я е разплакала часове преди сватбата, но после й се е извинила.

Маркъл разкри, че й е било забранено да говори публично, а отношението към нея в Двореца е било ужасно. По думите й целят двор е лъжел, за да предпази членовете на кралското семейство, но никой не е искал да предпазва нея и Хари.

Тя признава, че е била на ръба на самоубийство и само Хари й е помогнал да премине през това. Най-зле се е чувствала, след като е разбрала, че детето й няма да получи титли и закрила от страна на Короната, а това е прецедент.

Херцогът на Съсекс също признава, че се е чувствал като в капан и само благодарение на съпругата си е успял да си отвори очите.

Той призна, че финансирането им е било спряно от баща му месеци преди да се решат да прекратят задълженията си към Короната.

По думите на Хари, принц Чарлз дори не е отговарял на обажданията му, а новият старт на него и семейството му са били възможно благодарение на пари, оставени му от майка му – принцеса Даяна.

Принц Хари си позволи да разкрие и пола на второто дете, което очакват с любимата му Меган - момиченце. 

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!