Техни мениджъри влизат в съвета за наука и технологии
Двама висши мениджъри от Google и Microsoft влязоха в Съвета по наука и технологии на американския президент Барак Обама, съобщава TechNews.bg. Ерик Шмид, CEO на Google, и Крег Мунди, директор по изследвания и стратегически решения в Microsoft, ще съветват държавния глава по технологични въпроси.

Освен тях, в Съвета влизат още Джон Холдрен, който е директор на звеното по наука и технологии към администрацията на президента, Ерик Ландер - лидер на проекта "Човешки геном", както и нобеловият лауреат Харолд Вармус, заемащ поста изпълнителен директор в Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Още при избирането си за президент, Обама започна разговори за привличане на Шмид като съветник в администрацията. Google активно помагаше на новия американски лидер в предизборната кампания и тясно сътрудничи на президента в последно време.

Миналата година Ерик Шмид беше поканен на работа в съвета за решаване на проблемите с глобалната финансова криза, но тогава CEO-то на Google отказа поста, заявявайки, че е щастлив на сегашното си място. /БЛИЦ