Гощават медици с агнешко и вино заради К-19
Френски ресторанти с инициатива "На масата, здравни работници!"
30-ина френски кулинарни виртуози ще поканят в техните елитни ресторанти здравните работници в знак на признателност към техните усилия по време на епидемията от коронавируса, предаде Франс прес, цитирана от БНР.
Инициативата, наречена "На масата, здравни работници!", ще продължи до края на годината и в нея ще бъдат поканени медици, които са били на първа линия в борбата с Ковид-19.
Менюто, което до края на годината ще бъде предложено на медиците в луксозните ресторанти, ще бъде предястие с някои от 27-те отглеждани във Франция зеленчуци, различни видове риба, агнешко месо, вина, съчетани със съответното ястие.
Цената на менюто е 210 евро.