Смъртоносният коронавирус вече се е разпространил във всички 50 щата на САЩ, след като Западна Вирджиния съобщи за първи заразен човек, съобщават американските медии.

Междувременно управата на най-големия американски град Ню Йорк обяви, че обмисля блокада, подобна на тази в района на залива на Сан Франциско.

Досега в САЩ са регистрирани 114 починали от новия коронавирус и около 6 500 заразени в цялата страна.

В световен мащаб има около 200 000 заразени, като от тях близо 8000 души са починали.

След като администрацията на президента Доналд Тръмп предложи пакет от икономически стимули на стойност 1 трлн. долара, американският министър на финансите Стивън Мнучин предупреди сенаторите от Републиканската партия снощи, че ако Конгресът на САЩ не успее да предприеме действия, безработицата в САЩ може да достигне 20% - почти двойно повече в сравнение с безработица по време на Голямата рецесия.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио междувременно заяви, че ще вземе решение в рамките на два дни дали да нареди на 8,5 млн. жители да "стоят на място".

Подобен ход би могъл до голяма степен да затвори хората по домовете им, като същевременно ще им позволи да направят необходимите излизания от вкъщи за закупуване на хранителни стоки или лекарства, разходка на куче или упражнения, стига да избягват контактите с други хора.