Украинка заплаши собственичката на кафене "Русия" в Берлин заради името на заведението и дизайна на табелата в цветовете на руския трикольор. Видеото, снимано очевидно от самата украинка, беше публикувано в TikTok. 

Популярен телевизионен канал излъчи диалог между украинската бежанка и собственичката на кафене "Русия", в който тя шумно се възмущава вече на път за кафенето, виждайки името му.

"Какъв ужас, как може да се направи кафе "Русия" в Берлин, кошмар!", казва тя раздразнено. В същото време самата украинка говори руски.

По-късно жената влиза в диалог със собственичката на кафенето, която държи малко бебе на ръце, и се опитва да я засрами. Младата майка предлага на украинката да отиде в друго заведение, тъй като "Германия е свободна страна", и обяснява, че кафенето се казва така от 10 години, името е брандирано и никой няма да го променя. Собственичката на кафенето подчертава, че е за приятелство между всички народи. Тогава украинката заплашва да унищожи кафенето, използвайки нецензурни изрази.

"Вижте, преди да бъдете пребита тук, украинците ще дойдат и ще унищожат кафенето ви", казва тя и добавя, че самата тя няма да участва в погрома, тъй като няма достатъчно сили, но други хора ще го направят.