Фронт с градушки и ураганни ветрове нахлува от днес над Гърция. Влошаването ще започне от понеделник следобед с обилни дъждове и бури, които ще бъдат придружени от градушка и бурни южни ветрове, които във вторник ще достигнат северните части на Егейско море със сила до 9 Бофорт, което е само две степени преди урагана.

Бюлетинът на метеорологичната служба на Гърция показва следното в детайли:

Прогнозата е фронтът да започне да обхваща страната от понеделник следобед (12-10-2020) до вторник следобед (13-10-2020) в страната от запад, с основните характеристики на проливни дъждове и гръмотевични бури, които ще бъдат придружени от градушка и бурен южен вятър от 7 до 8 бофорта, който във вторник ще достигне северните части на Егейско море до 9 бофорта, уточнява bgnovini.eu.
По-подробно ще бъдат засегнати:

1. От следобедните часове в понеделник (12-10-2020) до сутрешните часове на вторник (13-10-2020), Йонийско море, Епир, Западна Македония, Западна Стерея и Западен Пелопонес.

2. От вечерните часове на понеделник, останалата част на Пелопонес и Македония, Тракия, Тесалия и Спорадите, отслабвайки от предиобедните часове на вторник и от запад.

3. От понеделник вечер до вторник сутринта, временно източна Стереа и Евия.

4. От сутринта до следобедните часове във вторник, островите в Източното Егейско море.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната