Безработен румънец, който тръгнал към селската кръчма, се събуди на 2695 км разстояние - в Лондон, след като се обзаложил с приятелите си, че може да си намери работа, съобщава Daily Mail.

Михай Данчу казва, че последното нещо, което си спомня, е как отива в кръчмата в Албести, Румъния, заедно с приятелите си и им казва, че може да си намери работа.

След това се събужда в двора на централна лондонска сграда, покрит с натъртвания, и казва, че е зашеметен, чувайки всички около него да говорят на английски.

Все още възстановяващ се от махмурлук, той е отведен в болница Whipps Cross в Лондон, където румънска медицинска сестра потвърдила предположенията му, че наистина е в британската столица.


Адина Костаче публикува историята му на страница във Facebook за румънци в Обединеното кралство, за да му помогне да разбере как е стигнал до там.

На този етап мъжът е объркан и дори не е сигурен кой е, но идентичността му бързо е потвърдена, след като снимката му е публикувана онлайн. Медицинската сестра казва, че мъжът е открит пиян и изглежда е бит. 

"Той беше доведен в болницата, но ми каза, че не познава никого в Лондон и е учуден, че вече не е в Румъния", посочва Костаче.

"Нямам представа как е стигнал до Лондон. Ако някой го познае и ми изпрати лично съобщение, мога да го предам на него. Той е приет в отделението, в което работя", казва още тя.

Местните медии в Румъния понастоящем са се заели случая и потвърждават, че мъжът последно е видян да пие с приятели в Албести. Каква е съдбата му след това все още се изяснява. 

Източник: Profit.bg.