Индийската компания Gremach Infrastructure Equipments & Projects е решила да съди анономен блогър, който непрекъснато я атакува с обидни публикации, съобщиха от Technews. Проблемът е, че е трудно да разкрие самоличността му. Кибер атаките може да са дело на бивш служител или клиент, който не е доволен от услугите на компанията.
Адвокатите на компанията твърдят, че Google трябва да предостави информация за блогъра, тъй като той използва услугата Blogger на търсачката. Политиките на Google обаче, защитават правото на анонимност на „Отровния писател” (ToxicWriter), както се е идентифицирал въпросният блогър.
Макар че политиките на Google са еднакви за целия свят, компанията може би ще трябва да преосмисли основните насоки в тях. Главната причина са големите културни различия. Начинът на мислене в много държави по света се отличава значително от западния манталитет и това може да създава проблеми в бъдеще.

Google е регистрирана като американска компания, но има офиси по целия свят. Легалните проблеми трябва да се решават според законодателството на страната, в която са възникнали. По тази причина може да се наложи все пак да предостави исканата от индийската компания информация. /БЛИЦ