Луси Бакстър /50 г./ от Оксфордшир във Великобритания иска синът й Ото /21 г./ да преживее всичко, което преживяват и останалите младежи на неговата възраст, включително секса и откриването на любовта. Ото обаче има синдром на Даун и не му е лесно да си намери момиче. Затова майката предлага на всички “доброволки” да се обадят и е готова да заведе осиновения си син и при проститутка. Луси иска да стане баба.
“Ако не си намери момиче, ще се чувствам зле, защото съм го убедила, че и той е като всички останали”, казва майката. Тя работи в учреждение за хора с ментални увреждания и се бори за правата на болните от синдрома на Даун, пише “Дейли мейл”. Никога не се е омъжвала, а има още трима синове, болни от Даун – Джеймс /27 г./, Титус /14 г./ и Рафаел /7 г./. На Джеймс е направила вече в интернет профил, чрез който търси момиче и се надява, че и той ще изгуби невинността си скоро.
“Бих искала всички ми деца да се влюбят и да се наслаждават на секса”, казва майката. Ото се занимава с театрално изкуство. Досега вече е бил на две срещи.
“В акция съм да си намеря момиче, защото искам да правя секс. Търся момиче навсякъде”, казва Ото.
Люси планира да регистрира Ото в няколко агенции, които посредничат за създаване на любовни връзки, винаги го кара да ходи в клубове. Майката ще най-щастлива, ако неговото момиче няма Даун, пише “24 сата”.
От организация, която се грижи за хора с Даун, казват, че тези болни имат същите чувства и потребности като останалите и няма нито една причина да нямат връзка. /БЛИЦ