Италианска магистратка е работела едновременно и като адвокат, като на процесите, където трябвало да се явява в тази роля, пращала близначката си.
Както разказва вестник „Кориере дела сера“, Габриела се явявала като адвокат по гражданско дело в Съда на Виджевано, а в същото време присъствала и в Ро, до Милано, в ролята на почетен съдия.

Всъщност, за да може да „присъства“ и на двете места, Габриела пращала във Виджевано близначката си Патриция, с която си приличали като две капки вода. Патриция е завършила право, но още не била взела изпитите си за адвокат, така че не можела да упражнява професията си.

Адвокатката Габриела, която в действителност била Патриция, прибирала и хонорари от клиентите си. В случаите, когато обаче те не й били заплащани, тя се обръщала за помощ към Съда на Ро, за да издаде заповед, постановяваща заплащането.

Случилото се датира от периода 1999-2001 г., но излязло на бял свят едва сега. И двете 50-годишни близначки сега се разследват за извършени измами в сферата на държавната администрация. Магистратът-адвокат Габриела ще бъде съдена и за измама в ролята й на съдия. /ПронтоСофия