Италианската полиция обяви, че е арестувала две дъщери и снаха на прочут бос на неаполитанската Камора от клана "Казалези”. Трите жени са обвинени "в съучастие в мафиотска дейност и изнудване”, уточнява БГНЕС.
Двете дъщери на боса на "Казалези” Франческо Бидонети, на 35 и 27 години, и 40-годишната му снаха не само предавали заповеди от излежаващия присъда Бидонети към мафиотите, но и играели ключова роля при разпределение на ресурсите и в подпомагането на излежаващи присъди мафиоти.

Арестите са извършени в няколко селища, и в Казал ди Принчипе – крепост на Казалези – престъпен клан, извършил поне 1000 убийства за 30 години.

Фамилията Бидонети е част от клана Казалези. Франческо Бидонети беше дясна ръка на боса на клана Франческо Скиавоне, известен като Сандокан. Скиавоне е в затвора от 1998 година. Животът му е описан в книгата разследване "Гомора” на Роберто Савиано.

Бидонети беше осъден за заравянето на тонове токсични отпадъци в района на Неапол.

Прокурорът Джузепе Борели каза, че разследващите са разкрили, че неаполитанските мафиоти са се насочили и към други сектори, освен рекет за получаване на обществени поръчки и разпространяване на наркотици.

През януари 2010 година италианският касационен съд потвърди доживотните присъди на 16 членове на клана Казалези, между, които са и Франческо Бидонети и Франческо Скиавоне.

Савиано, който е под постоянна полицейска закрила, описва Казалези като "конфедерация” от мафиотски фамилии, всяка от които има въоръжени банда и връзки и икономически интереси в повечето сектори.