36-годишен италиански инженер поиска от баща си по съдебен път да му изплаща по 2000 евро месечна издръжка. Причината за исканата от висшиста сума е, че той е безработен, а баща му е богат.
Бащата, който е разделен от майката на безработния инженер, открай време обаче отказва да издържа порасналия си син, разказва онлайн изданието Affaritaliani.
Италианският съд отхвърли искането на сина за месечна издръжка от баща му. Според Съда в Милано ако синът е имал затруднения да си намери подходящата работа в Италия, то той е можел да я потърси в чужбина.

Синът иска от баща си обаче и други 57 хиляди евро издръжка със задна дата, а също така и друг 1 милион евро обезщетение за „моралната и материалната незаинтересованост“ на бащата към сина му. На всички тези искания обаче съдът отговори отрицателно.
Според съда бащата е плащал навремето по 650 хиляди лири на месец (над 330 евро днес) за издръжката на сина си, след като се е разделил със съпругата си. Бащата е превеждал тези средства допреди няколко години. /БЛИЦ