Италианският министър на равните възможности Мара Карфаня поиска да бъде обезщетена с 1 милион евро заради сатира срещу нея.
Това съобщи по италианската телевизия РАИ комичната актриса Сабина Гудзанти, срещу която Карфаня е завела дело. Самата Гудзанти, която е известна със скечовете си на италиански политици, каза, че Мара Карфаня се е обидила заради сатира против нея по време на манифестация на Пиаца Навона в Рим на 8 юли.
Гудзанти определи бившата шоузвезда и настоящ министър в правителството на Силвио Берлускони Карфаня като „крехка и умствено“ и допълни, че й е жал за нея. Гудзанти каза, че завеждането на дело заради сатира въвежда доста опасен прецедент, тъй като постановява, че трябва да се постави лимит за сатирата.
В своя блог Гудзанти взе на мушка и секси календара, реализиран в миналото от Мара Карфаня, когато тя все още беше част от шоубизнеса.
Известната с острите си критики на политици от десните сили Сабина Гудзанти е дъщеря на Паоло Гудзанти, който пък е сенатор от партията на Силвио Берлускони. /ПронтоСофия