След сферата на туризма и тази на пластичната хирургия в Италия предлага оферти last minute, съобщи вестник „Кориере дела сера“.
Става въпрос за изгодни и по-евтини предложения за козметични интервенции, в случай, че в последния момент даден кандидат-пациент се откаже от планирана операция.

При това положение пластичните хирурзи предлагат цени, по-ниски дори и с 40 % от стандартните за операция. От офертата може да се възползва всеки кандидат, който не е в списъка за операция и който е в състояние в рамките на 2-3 дни да се подготви за нея.

По този начин една жена може да уголеми бюста си срещу 5-6 хиляди евро, а не срещу 7500, както е нормалната цена. Елиминирането на торбички и сенки под очите пък може да ви струва 1800 евро по формулата last minute, докато стандартната цена в Италия е 3000 евро.

Многобройни пластични хирурзи на Апенините прибегнаха до предлагането на изгодни цени, в опитите си да спрат бягството на потенциалните си пациенти в Източна Европа, където те намират до 60 на сто по-ниски цени. /ПронтоСофия