Един от най-известните ресторанти в Италия - Cracco в Милано - заведе дело срещу свой клиент, който отказа да плати сметката си, тъй като прецени, че тя е прекалено висока, съобщава ПронтоСофия.
Сметката от 4140 евро била представена на главния изпълнителен директор на една фирма, след като вечерял на 13 декември 2008 в ресторанта с още петима приятели. Те били нагостени с класическото меню от 150 евро на човек, предлагано в ресторанта. То включвало и тальолини и яйца на тиган, поръсени с трюфел. Вечерята си шестимата полели с две бутилки вино от по 180 и 150 евро.
Представената сметка обаче предизвикала шок у мениджъра, който помислил, че се касае за грешка. Според собственика на ресторанта върху ястията били поръсени общо 300 грама трюфел, а всеки грам от него струва 10,9 евро.
Според мениджъра обаче за подобна вечеря за двама предишната година похарчил общо 630 евро, а при последната вечеря излизало, че меню за един човек е 690 евро. Клиентът предложил компромисна цена от 2000 евро за сметката си, но тя не била приета от собственика на ресторанта, който предпочел да се обърне към правосъдието, за да си получи парите./БЛИЦ