Италианците дават най-малко бакшиши на персонала в хотелите. Едва 14 на сто от италианските туристи в хотелите оставят бакшиш. Най-щедри в това отношение сред европейците са германците, следвани от французите и англичаните.
Така твърди проучване на TripAdvisor, интернет общността на туристите, която наброява 25 милиона посетители месечно на сайта си.
Според изследването италианците са и най-разсеяните туристи, тъй като най-често забравят вещите си, предимно бельо, в хотелите.
Освен това те живеят най-разхвърляно, оставяйки всичко по пода. 57 на сто от италианските тиристи не си правят труда да сложат малко ред в стаята, преди да си тръгнат от хотела, твърди още проучването. В същото време 79 на сто от английските туристи подреждат стаята, гардероба и шкафчетата, преди да си тръгнат.
Според проучването първото нещо, което правят италианците и испанците, когато наемат стая в хотел, е да проверят дали е достатъчно чиста. Германците, французите и англичаните пък проверяват първо каква панорама се открива от прозореца на стаята./Pronto Sofia