Въпреки финансовата криза и затягането на коланите във всички сфери италианците не пестят, когато става въпрос за разхубавяване и фитнес, съобщава Pronto Sofia.
Така твърди изследване на Конфедерацията на занаятчиите в Италия. Според него именно периодите на криза се характеризират открай време като най-силните за развитието на сектора на естетиката.
Изглежда, че когато икономическата почва започне да пропада под краката им, италианците се концентрират най-много върху грижите за тялото си, коментират експертите на Конфедерацията. По подобен начин италианците се концентрираха върху естетиката си и в периода след атентатите на 11 септември.
Според проучването фризьорските и естетическите салони процъфтяват в момента повече отвсякога, като потвърждение на този феномен.
Сферата на естетиката завърта по 16 милиарда евро годишно на Апенините. Средно италианецът харчи по 275 евро годишно за хубост.
Другото обяснение за доброто развитие на сектора на естетиката е фактът, че за разлика от останалите сфери, в него не се наблюдава повишаване на цените, в сравнение с миналата година. /БЛИЦ