В Русия с много страсти и скандали протича подготовката на изборите за кмет на черноморския град Сочи, които ще се проведат на 26 април.
Двадесет и двама са кандидатите за кметския пост в града, в който през 2014 г. ще се проведе Зимната Олимпиада. За Кремъл естествено е много важно кой ще е домакинът на Игрите.
Предизборната кампания обаче се оказа голямо забавление за руското общество в тези трудни времена на политическа криза. Сред кандидатите за кмет са много странни лица като порнозвездата и звездата от руски риалити шоута Елена Беркова, която вече засне рекламен клип на брега на Черно море. Кандидат е и Андрей Богданов, Велик майстор на руската масонска ложа, който е и председател на Демократическата партия на Русия.
Балерината Анастасия Волочкова обещава да бъде построен най-красивият театър на света и да бъде решен проблемът с канализацията.
Голям прах вдигна Андрей Луговой, главен заподозрян за ликвидирането на Александър Литвиненко в Лондон. Луговой обаче се отказа в полза на партийния си другар Алексей Колесников.
Независимо от многото странни кандидатури, това ще бъде първият голям тест за Дмитрий Медведев и Владимир Путин за тяхната политическа мощ и популярност в условията на икономическа рецесия, в резултат на която няколкостотин хиляди души останаха без работа, пише “Ютарни лист”.
Управляващата партия Единна Русия ще подкрепи и.д. кмет на Сочи Анатолий Пахомов, който в кампанията ще има подкрепата на Кремъл. Освен него най-силно привлича вниманието лидерът на демократичната опозиция Борис Немцов.
Бившият агент на КГБ, милиардер, съсобственик на “Аерофлот” Александър Лебедев, също се е прицелил в кметския пост в Сочи. /БЛИЦ