Американски студент, който изчезнал в Китай преди 12 години и се смятало, че е умрял, всъщност е бил отвлечен и принуден да работи като личен учител на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун в Пхенян, където остава и до днес. Това съобщава Fox News, позовавайки се на информация от южнокорейска активистка организация, пише news.bg
Дейвид Снедон, тогава 24-годишен студент в Университета Бригам Янг, изчезнал през август 2004 г., докато обикалял китайската провинция Юнан. Когато китайската полиция и американското посолство не могли да го намерят, Китай обяви, че е младежът вероятно е паднал и загинал в Тигровата клисура. Родителите на студента не вярват, че тази версия е правдоподобна.

Семейството на Дейвид Снедон вярва, че студентът е бил отвлечен от Северна Корея и държан като заложник там.
Японска новинарска агенция обяви, че студентът е бил похитен от агенти на правителството на Северна Корея и отведен на около 2500 мили от китайската провинция, където е изчезнал.

Японската медия съобщава, че студентът е станал учител по английски на вожда на Северна Корея Ким Чен Ун. Смята се, че сега има съпруга и две деца. Медията цитира информация от Южна Корея, според която Снедон живее в Пхенян, където преподава английски.

Родителите му вярват, че синът им е бил отведен от режима на Северна Корея за обучение заради познанията му по корейски. Младежът, който е израснал в Небраска, служил на мисия за църква в Южна Корея. Майка му споделя, че информацията, че синът й е в Северна Корея не я изненадва изобщо.