28-годишната Анастасия Блаженова от руската столица Москва е обожавала туризма и е посетила много страни по света.

През последната година тя е живяла в Бали със съпруга си, като се е занимавала с различни активни дейности: събирала средства за стерилизация на бездомни животни, събирала пластмаса и я изпращала за рециклиране в Москва, а наскоро подстригала косата си, за да я подари на момиче, болно от рак.Анастасия говорела три езика и била вегетарианка, занимавала се с активен спорт и често споделяла снимки на сърф в Instagram.

Преди дни нейна приятелка Индра Раднаева публикувала публикация, в която пише, че Анастасия е диагностицирана с треска денга. Лелята на Анастасия, Светлана, също е разказа за това в своя профил във Facebook, съобщават световните издания.

"Преди два дни я ухапа някакъв малък комар. Настенка се разболя от треска денга. Обикновено дори не настаняват в болница с това заболяване. Но Настя попадна в единия процент от развилите се лошо случаи", написала е разстроената жена.Московчанката е приета в болница с 40 градуса температура и й е назначена операция за намаляване на вътречерепното налягане. В публикацията Индра е търсела кръв за преливане.

"Рефлексите на Настя са потиснати, но ги има. Едни от най-компетентните лекари в Русия се свързаха с нас и казват, че Настя е боец и трябва да преодолее вируса. Затова й изпратете всички грижи, любов и пожелания за възстановяване", написала е Индра Раднаева.Въпреки ужасното състояние на Анастасия, прогнозите на лекарите били успокояващи, но по-късно приятелката съобщила в Instagram, че момичето все пак е починало.

"За два дни Настенка изгоря като свещ. Приятелите направиха невъзможното, но ангелите са по-нужни на небето", пише неутешимата леля на момичето.Семейството благодарило на всички за помощта и подкрепата и предупредило, че не събира пари. Застрахователната компания и руската държава се грижат за транспортирането на тялото до родината ѝ и за погребението.